Förflyttning av tunga patienter - Heavy Duty

Hur förflyttar man överviktiga/ tunga patienter?

Många samhällsfunktioner möter idag utmaningar när det kommer till förflyttning av de tyngre /överviktiga patienterna.
Vi får allt oftare frågor om produkter och önskemål om rådgivning i hur man förflyttar överviktiga (bariatriska) patienter på ett så ergonomiskt sätt som möjligt.

Ferno Norden AB har arbetat nära våra kunder sedan 40 år med frågor som rör säkerhet, förflyttning, evakuering och sjukvårdsutrustning.
Vår utrustning används dagligen i verksamheter med höga krav som inom ambulanssjukvård, räddningstjänst, polis och inom försvarsmakten. Utrustningen som vi arbetar med är anpassad för att möta de krav som idag ställs för att förflytta patienter i framförallt en prehospital miljö där situationerna kan variera.

Utifrån vår kunskap och erfarenhet har vi valt att även tillhandahålla ett specifikt sortiment även för de tunga eller bariatriska patienterna. I detta ingår även evakueringsutrustning för bäddar inomhus. Internationellt går delar av sortimentet under namnet heavy duty vilket även återkommer på våra produkter.
Du finner madrasser, glidlakan, glidbrädor och mycket annat men även bårsystem och korg-/räddningsbårar som är lämpade för effektiv och ergonomisk förflyttning av de tunga patienterna.

Tveka inte att höra av dig om något är oklart eller om du önskar råd och mer information!

Kontakta oss för personlig hjälp!

 

 

Pasienthåndtering. Ferno Norden

 

Förflyttning av tunga patienter

Våra produkter för transfer/ förflyttning av överviktiga patienter är samtliga framtagna för att ge en säker och ergonomisk förflyttning.
Våra madrasser och bärlakan är specialbehandlade för att ge så optimal glidfunktion som möjligt som möjliggör förflyttning genom att dra patienten på markytan men även ner från trappor istället för att behöva lyfta patienten. Vår glidbräda Ferno glidbräda modell XL lämpar sig väl för större patienter och för förflyttning av tunga patienter i trånga utrymmen kan du läsa mer om Minitranz förflyttningsbår som även den har "slide material" på undersidan. Ibland kan ett komplement av hypotermiprodukter som skyddar och tål belastning vara ett bra hjälpmedel, se vår smidiga multimover Arctic SAANA.

Patientförflyttning. Ferno Norden

Produkter för förflyttning av tunga patienter

Rörelsebegränsning av tunga patienter

Våra system för rörelsebegränsning av överviktiga patienter är världsledande. Med EasyFix Plus vakuummadrass kan du på ett enkelt sätt rörelsebegränsa och förflytta en patient vid olika tillstånd som trauma, medvetslöshet och frakturer. Tillsammans med trappsatsen Step by Step kan du förflytta tunga patienter utan att behöva lyfta i onödan, även i trappor.  Med Extender kit till Scoop EXL har du idag möjlighet att bredda Scoopbåren Detta för att möta kraven för rätt hantering vid rörelsebegränsning även för den här patientgruppen. Ferno Norden har utrustningen för rörelsebegränsning även för tunga personer.

Pasienttransport. Ferno Norden

Produkter för rörelsebegränsning av tunga patienter

Cookiescript_new