Sjöräddning

Sjöräddning och räddningsarbete i vatten

Sjöräddning och räddningsarbete i vatten och otillgängliga miljöer ställer höga krav på personal och utrustning. FernoNorden är en global aktör med produkter speciellt framtagna för räddningsinsatser i vattenmiljö som evakueringsutrustning, bårar, produkter för rärelsebegränsning och flythjälpmedel m.m.

Ett räddningsuppdrag i vattenmiljö kan variera kraftigt och val av utrustning beror på skadeläget. Vi arbetar idag med ambulans, polis, militär, räddningstjänst och industri och tillhandahåller kvalitetsutrustning speciellt framtagen för att tåla tuffa miljöer med bibehållen funktion.

Enkelt uttryckt är Ferno Nordens utrustning för räddningsarbete anpassat "For any Mission in any Condition".

Kontakta oss för personlig hjälp!

 

Sjöräddning och räddningsarbete. Ferno Norden

Produkter för sjöräddning och sjöräddningsarbete

Sjöräddning och hypotermi (nedkylning).

Att arbeta med räddning i otillgänglig terräng och vattenmiljö ställer höga krav på effektiva hypotermiprodukter då uppdraget ofta innebär räddning av blöta och nedkylda personer och kan innefatta längre transporter.

Ferno Norden arbetar idag med utrustning som används dagligen av professionella verksamheter som räddningstjänst, polis, ambulans och försvarsmakt. Variationen på utrustningen gör att du hittar produkter både för det enklare uppdraget samt det mer avancerade där produkterna ska kunna kombineras med räddningsbårar eller annan utrustning. Produkterna kan användas för både aktiv och passiv uppvärmning.

Lätt hypotermi, (kärntemperatur på 32-35 grader C).
I det här läget får man frossa, ökad hjärt- och andningsfrekvens. Man blir apatisk och har svårt för att ta kloka beslut. I det här läget räcker det oftast med passiv uppvärmning, varm dryck och näring i någon form.

Måttlig hypotermi, (kärntemperatur på 28-32 grader C) nu är kroppen kraftigare påverkad. Andningen blir ytlig. Hjärtat slår långsammare, köldfrossan avtar och personen närmar sig medvetslöshet. Läget är akut och det krävs medicinsk behandling snabbt. I det här läget är en del av behandlingen att även tillsätta extern värme.

Man bör vid alla aktiviteter utomhus ha en plan för hur man skall gå tillväga vid en eventuell skada eller olycka där en person blir stilla en längre stund. Hör av dig om du önskar rådgivning i vilken typ av utrustning som kan passa er verksamhet.

 

Sjöräddning hypoterm. Ferno Norden

Hypotermiprodukter vid sjöräddning

Cookiescript_new