Fjällräddning

Fjällräddning och räddningsarbete

Fjällräddning och räddningsarbete i otillgängliga miljöer ställer höga krav på personal och utrustning.
FernoNorden är en global aktör med produkter speciellt framtagna för räddningsinsatser i alpin miljö och evakueringsutrustning som bårar, bi- och tripoder m.m. i svårtillgängliga miljöer som grottor, brunnar m.m.
I Norden såväl som i franska och italienska alperna används i stor utsträckning just Ferno-produkter av fjällräddare och professionella alpinister och klättrare vid räddningsinsatser och expeditioner. Enkelt uttryckt är Ferno Nordens utrustning till fjällräddning och räddningsarbete anpassat "For any Mission in any Condition".

För fjällräddning och evakuering i oländing terräng så har Ferno internationellt egentillverkade produkter speciellt framtagna för räddningsinsatser i alpin miljö och oländig terräng. Vi arbetar idag med ambulans, polis, militär, räddningstjänst och industri och tillhandahåller kvalitetsutrustning speciellt framtagen för att tåla tuffa miljöer med bibehållen funktion. Om du letar efter exempelvis bipod, tripod, räddningsbår eller annan utrustning för räddningsinsatser i alpin miljö eller oländig terräng så se vidare bland våra produkter här eller kontakta oss på FernoNorden så berättar vi mer.
Vi kan fjällräddning och evakuering i trånga miljöer.

Kontakta oss för personlig hjälp!

 

Fjällräddning och räddningsarbete. Ferno Norden

Produkter för fjällräddning

Fjällräddning och hypotermi (nedkylning).

Att arbeta med räddning i otillgänglig terräng ställer höga krav på effektiva hypotermiprodukter då uppdraget ofta innebär räddning av nedkylda personer och kan innefatta längre transporter.
Ferno Norden arbetar idag med utrustning som används dagligen av professionella verksamheter som räddningstjänst, polis, ambulans och försvarsmakt. Variationen på utrustningen gör att du hittar produkter både för det enklare uppdraget samt det mer avancerade där produkterna ska kunna kombineras med räddningsbårar eller annan utrustning.
Lätt hypotermi, (kärntemperatur på 32-35 grader C).
I det här läget får man frossa, ökad hjärt- och andningsfrekvens. Man blir apatisk och har svårt för att ta kloka beslut.
I det här läget räcker det oftast med passiv uppvärmning, varm dryck och näring i någon form.
Måttlig hypotermi, (kärntemperatur på 28-32 grader C) nu är kroppen kraftigare påverkad. Andningen blir ytlig. Hjärtat slår långsammare, köldfrossan avtar och personen närmar sig medvetslöshet. Läget är akut och det krävs medicinsk behandling snabbt. I det här läget är en del av behandlingen att även tillsätta extern värme.
Man bör vid alla aktiviteter utomhus ha en plan för hur man skall gå tillväga vid en eventuell skada eller olycka där en person blir stilla en längre stund.

Hör av dig om du önskar rådgivning i vilken typ av utrustning som kan passa er verksamhet.

Fjällräddning och evakueringsutrustning. Ferno Norden

Fjällräddning och hypotermiprodukter

Räddningsarbete på skidanläggningar

Ferno Norden har utrustning för fjällräddning och evakuering som används världen över av skidpatruller och kommersiella skidanläggningar för bl.a. slalom, störtlopp och snowboard. (Splintar, vakuummadrasser, scoopbår m.m.). Vill du läsa mer om SLAO:s ( Svenska Skidanläggningars Organisation) arbete med utbildning för skidpatrull med säkerhetsarbete, skadeförebyggande åtgärder samt omhändertagande av alla typer av olycksfall i en skidanläggning kan du läsa mer här.
Du hittar en del produkter på denna sidan men hör av dig till oss om det är något du saknar eller vill veta mer om så hjälper vi gärna dig som jobbar med räddningsarbete på skidanläggningar. 

 

Räddningsarbete på skidanläggningar. Ferno Norden

Produkter för räddningsarbete på skidanläggningar

Cookiescript_new