Om du inte kan se detta meddelande se i din browser .
Go to frontpage

Nyhetsbrev Mars 2021

Aktuellt

Februari blev en riktigt vintermånad med snö och minusgrader. Pandemin håller fortfarande världen i sitt grepp och vi som alla andra längtar till en tid när detta är under kontroll. Vi har lagt och lägger mycket tid och fokus på digitala lösningar. Ambulansverksamheten i Norrbotten har investerat i vår bär/trappstol FAST nyligen och vi har kört utbildningspass digitalt med personalen.

Utbildning av bär/trappstolar är ju egentligen något vi förknippar med fysiska möten och olika praktiska övningar. Men det går faktisk riktigt bra att köra utbildning digitalt och sedan ge en ”hemläxa” på vilka övningar man skall köra lokalt på de olika stationerna. Kontakta oss gärna om du önskar en digital utbildning eller förevisning. 

Kundservice

Vi satsar just nu på att bygga upp vår kundservice i Sverige och Finland och söker nu en ny medarbetare som är tvåspråkig till vårt kontor i Trollhättan. Vi drar snart igång intervjuer så är du eller känner du någon som skulle passa i vårt team så skicka in ansökan omgående. (Annonsen finns på AF och Blocket jobb samt på vår hemsida).

Stay safe

Ni som följer oss på sociala medier har kanske sett några annorlunda Stay Safe bilder. Det är våra kollegor på Ferno Italien som för ganska exakt ett år sedan var det land som drabbades svårt av pandemins intåg i Europa. De saknade sina kollegor i Fernogruppen runt om i världen och drog igång Stay Safe temat som spridit sig globalt #staysafe #fernoaroundtheworld.

#staysafe Pierre Kördel VD, Februari 2021 Trollhättan

Läs mer här!

Idrottsanläggningar och badhus

Idrottsanläggningar och badhus 

Inom Idrotten så kopplas ofta Första hjälpen för många ihop med en enkel förbandslåda eller tavla men det är så mycket viktigare än så. Många allvarliga situationer har bevisat att den första insatsen av dem som finns närmast till hands kan vara direkt livsavgörande.
Det gäller allt ifrån Hjärt-lungräddning till livshotande blödningar eller andra akuta skador. Vetskapen om det gör att man bör planera för en snabb insats på plats.

Det kan röra sig ifrån enkla idrottsskador som stukningar och skärsår till misstänkta nack- och ryggskador, vattenlivräddning och nedkylning (hypotermi).

Vi har tagit fram flexibla första hjälpen väskor som både kan monteras på vägg och snabbt tas med när så krävs. Samtliga paket kan skräddarsys utifrån er verksamhet och vi har även färdigpackade sjukvårdsväskor för t.ex. kampsporter.

Du kan självklart kontakta oss direkt: 0520-420200 / fab@fernonorden.com


 

Läs mer här!
Läs mer!

Fjällräddning och räddningsarbete

Fjällräddning och räddningsarbete 

Fjällräddning och räddningsarbete i otillgängliga miljöer ställer höga krav på personal och utrustning. I Norden såväl som i franska och italienska alperna används i stor utsträckning just Ferno-produkter av fjällräddare och professionella alpinister och klättrare vid räddningsinsatser och expeditioner. Enkelt uttryckt är Ferno Nordens utrustning till fjällräddning och räddningsarbete anpassat "For any Mission in any Condition".
Du kan självklart kontakta oss direkt: 0520-420200 / fab@fernonorden.com

 

Läs mer!

Populärt just nu

Populärt just nu!

Vår nya pannlampa ZOOM 580 har snabbt blivit en succé. I PDV väskan, på IVA, på vårdcentraler och av privata kunder som önskar en funktionell och prisvärd pannlampa. 

Pannlampa ZOOM 580

Pannlampa ZOOM 580

Pannlampa ZOOM 580

Läs mer!

Nya produkter

Nya produkter

INOVA T8R är en ny ”tvåfärgad” taktisk ficklampa i perfekt format och med bra styrka. Perfekt i taktiska miljöer men även vid friluftsliv och jakt när du vill behålla mörkerseendet. 

Ficklampa INOVA® T8R

Ficklampa INOVA® T8R

Ficklampa INOVA® T8R

Läs mer!

Vi rekommenderar

Vi rekommenderar

Life Guard är ett multiverktyg för nödsituationer som alla borde ha i sin bil! 
Den är multifunktionell med en kraftig strålkastare på 200 lumen, kraftig glaskross som utlöser när den trycks hårt mot en ruta, infällt skärverktyg för att snabbt kunna frigöra passagerare vid behov när man behöver skära av bältet.
Den är dessutom magnetisk så att du kan fästa den på bilen i väntan på hjälp eller vid arbete, har ett rött blinkande ljus och en ficklampa.
Helt enkelt en utrustning som alla borde ha liggande i bilen!Liten och praktisk med bältesskärare

 

Life Guard Multiverktyg

Life Guard Multiverktyg

Life Guard Multiverktyg

Läs mer!

Vi rekommenderar

Vi hoppas att du uppskattar vårt nyhetsbrev och vi lyssnar gärna på dina synpunkter och önskemål! 
Vänliga hälsningar från Anders, Martina & Pierre Telefon:0520-420200
Mail: fab@fernonorden.com

 

Logo

Klicka här om du vill avsluta prenumeration.
Cookiescript_new