Om du inte kan se detta meddelande se i din browser .
Go to frontpage

Första hjälp - stop the bleed

Världspremiär för Ferno Nordens nyhetsbrev 

Vi på Ferno Norden trivs som bäst i det fysiska mötet tillsammans med våra användare. Tiden och omständigheterna är sådana att dessa möten uteblivit och vi har fått lära nytt. Webbinar, teams-möten, sociala medier, ny hemsida och nu äntligen ett nyhetsbrev. 
Vi på Ferno Norden välkomnar dig som läsare. 


Aktuellt

Vi är tillbaka efter lite jul och nyårsledigheter, dock i lite anpassad form då pandemin håller kvar sitt grepp om världen. Support och dagliga leveranser fungerar som det ska. Möten och mässor är en annan historia. Vi har dock snabbt lärt oss att mycket kan lösas på digitala möten och att det faktiskt är ett ganska smart sätt att samla en utrustningsgrupp i en region/län för att diskutera och demonstrera olika lösningar. Tveka inte att kontakta oss, vi hittar alltid en lösning.
Pierre Kördel VD, Januari 2021 Trollhättan

 

Läs mer här!
Läs mer här!

Första hjälp - stop the bleed

Stop the bleed

Stop The Bleed, (stoppa blödning) är ett utbildningskoncept där avsikten är att stärka samhällets beredskap med hjälp av utbildning stärka medborgarnas enskilda förmåga att ge kvalificerad hjälp vid massiv/stor blödning. Vi på Ferno Norden hjälper våra kunder att hitta rätt koncept utifrån deras egna förutsättningar och uppdrag. Oavsett om det är Polismyndigheten, Ambulansen, offentliga anläggningar eller enskilda uppdrag hjälper vi gärna till att hitta en lösning som passar både uppdraget och plånboken.

Du kan självklart kontakta oss direkt: 0520-420200 eller maila oss: fab@fernonorden.com

Läs mer här!
Läs mer här!

Rescue

Räddningsarbete i slutna utrymmen 

Räddning i slutna utrymmen (Confined spaces) kan ofta vara i utsatta miljöer och kräver utrustning som inte tar stor plats men som ändå klarar uppgiften.
Gäller det en arbetsplats så finns det tydliga lagar och föreskrifter som ställer krav på arbetsplatsens utformning, ventilation, riskbedömningar och utrustning m.m.
En del i detta arbete är att ha en plan för räddning och evakuering vid akut skada eller sjukdom bland personalen. Gäller det räddning i yttre miljö får man anpassa sig efter olyckssituationen.

- Går det att göra vertikala eller horisontella lyft?
- Behöver man säkra personens nacke och rygg?
- Måste evakueringen göras genom ett manhål?

Detta är vanliga frågor som man behöver diskutera före man gör val av produkter.

Du kan självklart även kontakta oss direkt: 0520-420200 eller maila oss: fab@fernonorden.com

Läs mer här!

Nya produkter

Populärt just nu!

Våra engångsmunskydd av typ IIR är mycket efterfrågade just nu av både privatpersoner som av professionella användare. Störst kund just nu är Räddningstjänsten runt om i landet. 

Medicinska munskydd av engångstyp box 50stk EN14683 Type IIR

Medicinska munskydd

Medicinska munskydd av engångstyp box 50stk EN14683 Type IIR

Läs mer

Nya produkter

Nya produkter

Pulsar MAX-8 är vår senaste och mest avancerade produkt inom varsel. 8 stycken puckar redo att användas med en gång, välj färg och blinkmönster med synkronisering. Kika gärna in på vår hemsida och kolla på filmen. 

Varningsljus Pulsar MAX 8 Fast Deployment Re-charg

Varningsljus Pulsar MAX 8 Fast Deployment Re-charg

Varningsljus Pulsar MAX 8 Fast Deployment Re-charg

Läs mer

Vi rekommenderar

Vi rekommenderar

Rettmex Rescue Blanket är en evakuerings och räddningsfilt i ett material som även fungerar för att kväva eld.  Här får man flera lösningar i en produkt som lämpar sig i flera olika situationer. Räddning och evakuering vid brand är ju uppenbart men den är en smidig och ergonomisk lösning för lyft och förflyttning även vid mindre akuta situationer. Tar liten plats, går att tvätta i maskin. 

Retmex Rescue Blanket 250kg

Retmex Rescue Blanket 250kg

Retmex Rescue Blanket 250kg

Läs mer

Vi rekommenderar

Vi hoppas att du uppskattar vårt nyhetsbrev och vi lyssnar gärna på dina synpunkter och önskemål! 
Vänliga hälsningar från Anders, Martina & Pierre Telefon:0520-420200
Mail: fab@fernonorden.com

 

Logo

Klicka här om du vill avsluta prenumeration.
Cookiescript_new