Våra varumärken

Ferno Norden är en inköpsorganisation och distributör för ett antal globala varumärken i Norden. Våra kunder arbetar primärt inom områdena sjukvård, räddning och säkerhet. Vi vet hur viktigt det är att kunna lita på sin utrustning och har därför leverantörer i världsklass!

Du får nedan lite mer information kring de olika varumärken vi representerar, i en del fall så länge som sedan trettio år tillbaka.

Whelen startade 1952 och är än idag ett privatägt företag i Chester, CT, USA. Whelen är världsledande inom varningsljus och styrsystem för ljud och ljus.
Inom sortimentet finner du roterande varningsljus (saftblandare), miniatyr ljusbågar, 360°, riktat varselljus, arbetsljus, sökljus, kupébelysning, sirener med mera. Ferno Norden er stolt över vårt mångåriga sammarbete med Whelen på den Nordiska marknaden.

Ferno är ett familjeföretag som idag finns med representation i över 100 länder. Företaget startade 1955 och har sitt globala huvudkontor i Wilmington, Ohio, USA.

Ferno erbjuder kompletta system för patienthantering som manuella och elektriska bår system, trapp- rullstolar, ryggbräda / spineboard och annan utryckning & evakueringsutrustning (EMS).

Redtronic är ett engelskt företag som har tillverkat ljud och ljusutrustning i över 30 år. Samtliga Redtronics produkter är prisvärda med hög kvalité
och säljs idag i över 40 länder.
Samtliga produkter är godlända enligt ECE standarden och de har även LED produkter med ECE R65. Samtliga varor leveras med 5 års garanti. Till Redtronics mer kända serier hör Bullit ljusramp, Gecko grill-ljus och deras Traffic Director V2.0 som är en varningssystem med variabel text.

Ferno Norden är återförsäljare av Redtronics produkter sedan 2018 och våra kunder ser dessa produkter som ett bra och prisvärt alternativ till exempelvis Whelen.

Triopan är ett Schweiziskt företag som i första hand är specialicerade på produkter för säkerhet och synlighet på vägarna.
Som exempel kan nämnas deras ihopvikbara vägskyltar, avspärrningsband vi olycka eller vägarbete, Helios bärbara lyktor och Fireball som är en varningslampa för exempelvis trafik koner.
Till vägskyltarna finns ett antal tilläggsprodukter som hållare för eFlare, ljusfästen kardborreband mm.

AB Germa är ett svenskt företag som är specialister prehospitala produkter som exempelvis bårsystemen Mondial och MonoBloc, splint- systemet EasyFix och Kangoofix som är ett säkerhetssystem för transport av barn. Vi levererar AB Germa produkter främst till sjukhus och militären i många länder. 

ViTri Medical är ett väletablerat bolag med verksamhet inom förbandsmaterial,medicinska förbrukningsprodukter. De erbjuder bland annat ett komplett sortiment av första hjälpen produkter.Vitri Medical är även svensk generalagent för hjärtstartare från världsledande Cardiac Science.

 

Cookiescript_new