Våra varumärken

Ferno Norden är en distributör av ett stort antal globala varumärken. Våra kunder finns primärt inom prehospital verksamhet med fokus på sjukvård, räddning och säkerhet. Vi har en produktportfölj som är anpassad utifrån de krav och behov som finns. Det är viktigt att utrustningen är säker, ergonomisk och fältmässig vilket innebär att den skall fungera under varierande och ibland svåra förhållanden. 
Nedanför en kort presentation utav några utvalda varumärken du hittar hos oss! 

Ferno International är ett familjeägt företag med rötterna i USA, idag är Ferno ett globalt nätverk. Företaget startade 1955 med inriktning på ergonomiska bårlösningar för begravningsbranschen. Ferno är idag världsledande på innovativa lösningar för patienthantering, räddning och säkerhet. Ferno har produktion i alla världsdelar och utvecklar ständigt nya lösningar i nära samarbete med sina användare. Ambulansbårar, begravningsbårar, bärstolar/trappstolar, räddningsbårar, produkter för rörelsebegränsning och mycket mer finner vi i deras produktportfölj. 

AB Germa är ett svenskt företag med fokus på lösningar inom rörelsebegränsning, ergonomi och säkerhet. Produkterna från Germa är i världsklass och utvecklas alltid tillsammans med användarna. Hög funktion och hög kvalitet är deras signum. Vakuummadrasser, vakuumsplintar och akutmadrasser är några av deras mest kända produkter. 

Vitri Medical är ett svenskt företag som tillverkar förbandsmateriel och väskor för sjukvården. Vitri utvecklar ständigt nya produkter och alltid i nära samarbete med sina användare. Bra och funktionella förbandsmaterial och väskor som används av sjukhus, ambulans, räddningstjänst och polisen. 

CVN Medical Solutions är ett finskt företag som specialiserat sig på produkter mot hypotermi (nedkylning). Flera av deras värmefilter är utvecklade tillsammans med försvaret för att klara av vårt nordiska klimat. 

Tetcon är ett bolag med säte i Nederländerna som utvecklar produkter för evakuering i alla miljöer. Deras motto ”Leave no one behind” innebär att alla skall ha möjligt att snabbt kunna bli evakuerade på ett ergonomisk och säkert sätt vid händelse av t.ex. en brand. 

MDF instruments är en av världens ledande tillverkare av Stetoskop och blodtrycksmanschetter.  Dom har en hög kvalitet och funktionalitet som lämpar sig väl för pre-hospital verksamheten.  

ARE är ett företag från Portugal som producerar utrustning för patienthantering som bårar och bärstolar. ARE är ett innovativt företag som är snabba i utvecklingen och har fokus på användarvänlighet och ergonomi. 

Traverse Rescue är ett eget varumärke inom Ferno International med sitt säte i Kanada. Traverse Rescue är helt fokuserade på räddningsutrustning för alla tänkbara miljöer. Höghöjdsräddning, sjöräddning, fjällräddning och traditionell räddning är alla områden dom fokuserar på i sin utveckling av produkter som skall vara säkra, funktionella och ergonomiska. Få företag i världen utvecklar räddningsprodukter i ren Titan. Traverse Rescue tummar inte på något när det gäller att erbjuda räddningsutrustning i världsklass. 

Thomas EMS är en amerikansk tillverkare av professionella sjukvårdsväskor. Deras väsksystem är kända över hela världen och uppskattade för sin höga kvalitet och funktionalitet. 

Whelen startade 1952 i USA och är världsledande inom varningsljus och sirener. Whelen utvecklar och producerar sina produkter helt själva och kvalitet och funktion är av yttersta vikt. Alla varningsljusprodukter skall självklart vara godkända enligt de regelverk som finns men Whelen går ännu längre och ställer högre krav på sina produkter på bland annat EMC störningar. Vilket tilltalar flera av våra användare som har höga krav och fordon med annan känslig utrustning som inte får störas ut. Fler och fler utryckningsfordon blir teknisk avancerade och kraven på utrustningen ökar därmed. Varningsljus från Whelen är oftast det självklara valet för dessa kunder. 

Redtronic har sitt säte i England och har ett brett sortiment av varningsljus med en inriktning på marknaden i Europa. Redtronics produkter har en hög kvalitet och är snabba i utvecklingen av nyheter. Deras breda portfölj och styrka på den gula sidan av varningsljus gör dom till en av Europas största aktörer inom segmentet varningsljus. 

Nightsearcher är ett bolag från England som har specialiserat sig på ljus. Arbetsljus, ficklampor, pannlampor och varningsljus. Nightsearcher har en mycket bred produktportfölj och deras produkter möter kraven hos professionella användare inom såväl industrin som i utryckningstjänsten. 

Triopan är ett schweiziskt företag som i första hand utvecklar produkter för säkrare arbetsmiljö för dom yrkesgrupper som jobbar på vägarna. Varningsskyltar, avspärrningsband och varningslampor är några av deras grundprodukter. De hopfällbara varningsskyltarna (Varningstält) är deras originalprodukt och trots stor konkurrens av kopior är kvaliteten hos Triopan fortfarande oslagbar och därför fortfarande ett förstahandsval hos utryckningstjänsterna som ofta får arbeta under svåra förhållanden och där funktionen och synbarheten kan vara livsavgörande. 

StopStick är en amerikansk tillverkare av produkter för att snabbt och säkert kunna stoppa fordon på flykt. Att kunna stoppa ett fordon i hög hastighet på ett säkert och kontrollerat sätt och samtidigt vara säkert och lätt använda är en kombination som bara StopStick har lyckats med. Spikmattorna från StopStick är mycket uppskattade av användare runt om i världen. 

Cookiescript_new